DICK BERCKENKAMP

The Inner Beauty is de titel van de expositie van Dick Berckenkamp in Parkstad Limburg Theaters Heerlen, die te zien was tot en met 12 juli.

Just Dance, 2019

Links
plt.nl
schrittmacherfestival.de/nl

Beeldverslag
live painting 3-4 april 2019De expositie The Inner Beauty loopt van 12 maart tot en met 12 juli 2019 en bestaat uit twee thema’s: muziek en dans.

Het thema muziek is verbeeld in een reeks monumentale schilderijen met als titel Dumbarton Oaks. De titel verwijst naar het werk dat Igor Stravinsky in 1937 schreef voor de eigenaren van het gelijknamige culturele landgoed in Washington (VS).

Het thema dans bestaat uit de onderdelen Phrases en Spacings.

Phrases zijn werken op papier. De werken ontstaan live tijdens de uitvoering van een ballet. Gedurende de tijdsduur van het danswerk observeert, registreert en noteert Berckenkamp de dans in een expressief handschrift met houtskool.

Spacings zijn monumentale werken op papier en doek die Berckenkamp schildert in zijn atelier. De vaak zeer grote formaten worden ingegeven door het toneelbeeld dat de kunstenaar al schilderend verbeeld. In tegenstelling tot de Phrases gaat het hier niet om de directe waarneming. De kunstenaar laat zich inspireren door danswerken, waarbij hij als een choreograaf verschillende invloeden met elkaar combineert.
Mark